Din integritet hos oss är viktig!

Vi tycker att integritet är grymt viktigt. Du ska alltid kunna känna dig trygg på nätet och med oss som leverantör. Till exempel är det bra att veta att vi hanterar dina personuppgifter på ett vettigt och säkert sätt.

Du har ju hört talas om nya GDRP, eller hur? Vi tycker att det är en riktigt bra grej! GDPR står för General Data Protection Regulation och börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Det innebär större krav på oss som hanterar mycket kunddata med personuppgifter. För att det ska bli ännu tydligare för dig hur vi möter de kraven har vi lagt in ett speciellt avsnitt om det i alla våra kundavtal.

Behöver jag göra något?

Du behöver inte göra något! Det kan vara bra att läsa igenom villkoren och integritetspolicy så att du känner dig uppdaterad på vad som gäller, men i övrigt behöver du inte göra något alls.

En anledning till att vi behöver spara vissa data om dig är till exempel att vi ska kunna ge dig bättre service och erbjudanden, och se till att allt går rätt till när vi skickar fakturorna. Annars behöver vi faktiskt inte ha särskilt mycket koll på dig. Att det är du som ska ha kontrollen över informationen om dig själv är däremot en självklarhet.

Läs mer om detta här för att hålla dig uppdaterad!


IPRED

Vi får många frågor om utlämnande av uppgifter enligt de s.k. Ipred-reglerna. Enligt dessa regler kan upphovsrättshavare under vissa förutsättningar begära ut information exempelvis om vilken person som kan knytas till en viss IP-adress.

Vår verksamhet omfattas av lagen om elektronisk kommunikation (LEK) och vi får enligt lagen inte lämna ut några kunduppgifter utan att det finns rättsligt stöd för detta.

Lagen om Elektronisk Kommunikation (LEK)

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (LEK) är vi skyldiga att lagra IP-adresser och andra uppgifter under viss tid för att kunna tillgodose samhällets behov av brottsbekämpning. Sådana uppgifter kan lämnas ut till polisen och andra brottsbekämpande myndigheter enligt lag. Uppgifter som enbart lagras för sådana ändamål får inte lämnas ut för andra ändamål, exempelvis enligt Ipred-reglerna. Enligt vår bedömning lagrar vi IP-adresser enbart för brottsbekämpande ändamål och vi avser därför att motsätta oss eventuella krav i domstol på att utlämna uppgifter enligt Ipred-reglerna.

Surfa säkert!

Did this answer your question?