Vi erbjuder givetvis kunder ett trådlöst alternativ att använda med våra bredbandstjänster, det är bekvämt och smidigt att slippa alla kablar överallt, det har dock sina nackdelar också.

På grund av den trådlösa tekniken och dess begränsningar så kan vi aldrig garantera att tjänsten kommer fungera lika bra som den hade gjort med kabel. Problem som kan uppstå med trådlös anslutning är allt från avbrott och störningar till lägre än önskad hastighet vid mätningar och nedladdningar.

Saker som är bra att tänka på när det kommer till trådlösa anslutningar är att optimera placeringen av sändaren/routern. Väggar och annan elektronisk utrustning mellan routern och din dator eller annan enhet sänker signalstyrkan och då även hastighet och stabilitet, det är därför viktigt att placera routern öppet och där så få störande moment kan inverka på signalerna. Försöka placera routern en bit upp från marken och gärna centralt i bostaden för att få så bra täckning som möjligt.

Tänk även på att många routrar bara har 1 sändare även om den har flera antenner och att sändaren alltid måste anpassa hastigheten efter den långsammaste enheten på nätverket för att samtliga enheter ska kunna kommunicera. Det innebär att om man har en ny och snabb enhet och en lite äldre och långsammare enhet som inte har stöd för den senaste trådlösa tekniken så kommer sändaren anpassa sig efter och använda en hastighet som den äldre och långsammare enheten stödjer.