Inom EU-länder använder du ditt mobilabonnemang precis som i Sverige. Allt som gäller inom Sverige gällande samtal, SMS och MMS kommer gälla i samtliga EU-länder. För mobilsurf gäller följande:

  • På våra abonnemang med 1 Mbit/s mobilsurf har man en så kallad FUP-begränsning (Fair Usage Policy). Det är en begränsning för hur mycket surf man får i EU/EES baserad på priset man betalar för sitt mobilabonnemang. Surfpotten gäller från 1:a till 31:a i månaden, dvs. nollställs vid månadsskiftet. Man har vanligtvis 3 GB att förbruka utomlands.
  • På våra abonnemang med datapaket gäller samma datamängd som man har inom Sverige även inom EU. Datamängden nollställs vid månadsskiftet. Vid förbrukad datamängd kan man köpa mer surf (Topup) på Mina Sidor. Den nya datamängden gäller både i Sverige och EU/EES.

Utanför EU gäller följande prisuppgifter: https://www.universal.se/Content/pdf/uvtc_privat_mobilutomlands.pdf 

Reser du utanför EU men och vill använda mobilt nät för att surfa rekommenderar vi Dygnspass som du aktiverar lätt på Mina Sidor. Prisinformation finns i filen ovan. Notera att Dygnspasset debiteras enbart vid förbrukning av mobilsurf utanför EU. Är tillägget aktivt inom EU eller hemma i Sverige tillkommer inte någon extra debitering för det.

Did this answer your question?